Elektrik Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Elektrik Mühendisliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Elektrik Mühendisliği

Elektrik Mühendisliği

Elektrik mühendisliği, elektrik, elektronik ve elektromanyetizma kullanan ekipman, cihaz ve sistemlerin incelenmesi, tasarlanması ve uygulanması ile ilgili bir mühendislik disiplinidir. Elektrik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, güç mühendisliği, telekomünikasyon, radyo frekans mühendisliği, sinyal işleme, enstrümantasyon ve elektronik gibi çok çeşitli alanlara ayrılır. Bu disiplinlerin çoğu, donanım mühendisliği, güç elektroniği, elektromanyetik ve dalgalar, mikrodalga mühendisliği, nanoteknoloji, elektrokimya, yenilenebilir enerjiler, mekatronik ve elektrik malzemeleri bilimi gibi çok sayıda uzmanlığı kapsayan diğer mühendislik dallarıyla örtüşür. Açıköğretim Elektrik Mühendisliği bölümü, uzaktan eğitim yöntemlerini kullanarak öğrencilere ders materyallerine erişim sağlar. Bu genellikle çevrim içi ders içerikleri, video, konferanslar, interaktif öğrenme platformları ve yazılı materyalleri içerebilir. Açık öğretim programları, öğrencilere kendi hızlarında ilerleme ve erişimde esneklik sağlar. Bu disiplin, öğrencilerin çalışma veya diğer kişisel taahhütlerini dengelemelerine yardımcı olur. Elektrik mühendisliği, genellikle pratik deneyim ve laboratuvar çalışmaları gerektiren bir alandır. Bu nedenle açık öğretim programları öğrencilere staj ve laboratuvar çalışmaları için yerel kaynaklara erişim sağlamak adına belirli düzenlemeler içerebilir.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Elektrik Mühendisliği Taban Puanları

Yükseköğrenim hayatına adım atabilmen için girdiğin YKS sınavından yeterli puan aldıysan tercih aşamasına yönelebilirsin. Tercih sıralamana sayısal puan türünde öğrenci alan Elektrik Mühendisliği bölümünü de dahil etmek istersen alanla ilgili geniş bir araştırma sürecine ihtiyaç duyabilirsin. Gelecek vizyonunla uyumlu olarak bölümü tercih etmeyi düşünüyorsan öncelikle elektrik mühendisliği taban puanları hakkında araştırma yapman gerekir. Farklı üniversitelerin elektrik mühendisliği puanlarını başarı sıralamasını inceleyerek tercih aşamasında daha sağlıklı bir yol haritası oluşturabilirsin.

Elektrik Mühendisliği Bölümü Tercih Puanları

Kariyer yolculuğunun yol ayrımı noktalarından birisi olan tercih aşaması çeşitli unsurların bir arada değerlendirilmesini gerektirir. Gelecek hedeflerine uyum sağlayan elektrik mühendisliğini tercih listesine almadan önce mezuniyet sonrası iş imkanları, sektörün geleceği gibi noktalar hakkında da bilgi sahibi olmalısın. Üniversite seçiminde ise doğru kararlar alabilmen için öncelikle elektrik mühendisliği tercih puanlarına göz atabilirsin. Elektrik enerjisi üretim aşamaları, iletim ve dağıtım konularıyla bu alandaki teknolojilere ilgi duyuyorsan yükseköğrenim tercihlerinde elektrik mühendisliği bölümünü de listeye dahil edebilirsin. Doğal ya da yapay kaynakları kullanarak elektrik üretimi, iletişim haberleşme bu yöndeki teknolojik gelişimlerde rol almayı düşünüyorsan elektrik mühendisliği bölümü taban puanlarını inceleyebilirsin. Elektrik mühendisliği bölümü büyükşehirlerin yanı sıra daha küçük ölçekli şehirlerdeki üniversitelerde de bulunur. Bölüm üniversitelerin Elektrik Elektronik Fakülteleri ya da Mühendislik Fakülteleri bünyesinde eğitim sunar. Puanına yakın farklı üniversitelerin elektrik mühendisliği taban puanlarını inceleyerek seçimlerini netleştirebilirsin. Geniş iş olanakları sunan dört yıllık elektrik mühendisliği bölümünden mezun olduğunda kamu ya da özel kurumlarda alanınla ilgili görev alabilirsin. Sektörde şantiye alanlarında çalışabileceğin gibi ofis ortamında proje bazlı olarak da çalışma olanağı da bulabilirsin. Lisans düzeyinde eğitim alabileceğin elektrik mühendisliği taban puanları ise üniversitelere göre farklılaşır. Tercih listeni oluşturmadan önce elektrik mühendisliği kaç puan gibi soruların cevabını araştırman gerekir. Eğitim programının içeriği, okutulan dersler gibi bölüme ilişkin bilgilere detaylı olarak sahip olabilmek için elektrik mühendisliği sayfasını inceleyebilirsin.

Yenilikçi teknolojileriyle elektrikli araçlar, enerji santralleri gibi alanlar ilgi odağında ise bölümün bulunduğu üniversiteleri araştırarak tercih yolculuğunun ilk aşamasını tamamlayabilirsin. Elektrik mühendisliği eğitimi sunan üniversiteleri araştırdıktan sonra elektrik mühendisliği başarı sıralaması ve puanlarına göz atabilirsin. Farklı üniversitelerde Elektrik Elektronik ve Mühendislik Fakültelerinde yer alan bölümde Elektrik Devre Temelleri, Aydınlatma Tekniği, Enerji İletim Sistemleri gibi alana yönelik dersleri alman gerekir. Disiplinler arası bir alan olan elektrik mühendisliği bilgisayar, makine ve elektronik mühendisliği alanlarıyla da bağlantılıdır. Elektrik mühendisliği taban puanları ise üniversitelere göre farklılaşır. Teknik eğitim konusunda önde gelen üniversiteleri de puanınla uyumlu olarak tercihlerine yansıtabilirsin. Bu alanda eğitim veren köklü üniversitelerden birisi de İstanbul Teknik Üniversitesidir. Üniversitenin 2022 İngilizce elektrik mühendisliği taban puanları 512.581 düzeyinde gerçekleşmiştir. Tercih adımında puanına yakın farklı üniversitelerdeki elektrik mühendisliği bölümlerine de yönelebilirsin. Detaylı araştırma sonucunda sayısal puan türünde tercih listeni oluştururken Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü de değerlendirebilirsin. Bölümün 2022 yılı elektrik mühendisliği üniversite puanları 383.707 olmuştur. Verilerin oldukça değişken olması nedeniyle tercih yaparken elektrik mühendisliği puanı tek başına yeterli olmayabilir. 

Elektrik Mühendisliği Bölümü Başarı Sıralaması

Üniversite tercihlerine yön veren unsurlar arasında bölümün elektrik mühendisliği sıralaması da rol oynar. Yükseköğretime öğrenci yerleştirmek için yapılan YKS sınavı bir sıralama sınavıdır. Bu nedenle hedeflerine uygun bir üniversiteye yerleşebilmen için elektrik mühendisliği sıralamalarına mutlaka dikkat etmen gerekir. Başarı sıralaman seçmeyi düşündüğün üniversitenin sıralamasının altında kalıyorsa bölüme yerleşmen mümkün olmayacaktır. Tercih sürecini sağlıklı bir şekilde yürütebilmen için üniversitenin bulunduğu şehir seçimini de göz ardı etmemelisin. Eğitim almak istediğin şehirde elektrik mühendisliği eğitimi sunan üniversite olup olmadığına dikkat etmen gerekir. Başarı sıralamasına uygun tercih listesi oluşturman seni kariyer hedeflerine bir adım daha yakınlaştırır. Üniversitelerin elektrik mühendisliği taban puanları ile başarı sıralamalarını belirledikten sonra yüksekten düşüğe sıralama yaparak tercihlerini netleştirebilirsin.

Elektrik Mühendisliği Bölümü Tercih

Kariyer haritanı oluşturmada belirleyici üniversite eğitimin için gerekli detayları bir araya getirdikten sonra tercih adımına ilerleyebilirsin. Elektrik mühendisliği tercih listene girecekse üniversitelerin son elektrik mühendisliği taban puanları, başarı sıralamaları ve bulunduğu şehri dikkate alman verimli bir rota çizmeni sağlar. Birbirine yakın taban puanları ve sıralamaları olan üniversite tercihlerinde kararsız kaldığın durumlarda şehir kriterini de ön plana alabilirsin. Bu noktada üniversitenin bulunduğu şehrin olanakları, üniversitenin eğitim imkanları daha sağlıklı seçimler yapmana yardımcı olabilir. Eğitim olanaklarını da göz önüne alarak ikametine ve puanına yakın elektrik mühendisliği taban puanları ile öğrenci alan üniversiteleri de tercih listene dahil edebilirsin.

Elektrik Mühendisliği Bölümü Kontenjan

Tercihlerini oluştururken elektrik mühendisliği taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanı bir arada değerlendirmen bölüme yerleştirme olanağını yükseltir. Sayısal puanına yakın başarı sıralamanı da dikkate alarak yaptığın tercihlerde üniversitelerin elektrik mühendisliği kontenjan listesini de değerlendirmeye dahil etmelisin. Puanın uyumlu olsa bile üniversitenin elektrik mühendisliği kontenjanının düşük olması bölüme yerleşme ihtimalini düşürebilir. Başarı sıralamasında senin sınav sonuçlarınla uyumlu üniversiteler arasından kontenjanı yüksek olanlarına yönelmen yerinde bir karar olabilir. Yükseköğrenim hayatına adım atarken önemli bir dönemeç olan tercih aşamasında hedeflerine seni yaklaştıracak ayrıntılı bilgilere üniversiteler sayfasından ulaşabilirsin. Gelecekteki kariyer planlarına elektrik mühendisi olarak devam etmek için elektrik mühendisliği bölümünün yer aldığı üniversiteleri ve kontenjanlarını listeleyebilirsin.