Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Endüstriyel Tasarım Mühendisliği

Endüstriyel Tasarım Mühendisliği

Endüstriyel Tasarım Mühendisliği,sivil, mekanik, elektrik, kimya, tekstil, havacılık, nükleer, imalat, sistemler ve yapısal mimari gibi çeşitli mühendislik disiplinlerinden herhangi birinde yer alabilecek mühendislerin yetiştirildiği multidisipliner bir akademik çalışmadır. Endüstriyel Tasarım Mühendisliği çalışma alanları arasında otomotiv, medikal malzemeler ve mobilyacılık gibi sektörler yer almaktadır. Endüstriyel Tasarım Mühendisliği alanı estetik, fonksiyonellik, ergonomi, kullanılabilirlik, üretilebilirlik ve maliyet gibi unsurları bir araya getirerek endüstriyel ürünlerin yaratılmasını ve halihazır durumundan daha iyi hale getirilmesini sağlar. 

Endüstriyel tasarım mühendisleri, karmaşık bilimsel ve matematiksel tekniklerin uyarlanmasını ve kullanılmasını içeren ürünler ve sistemler üzerinde çalışma eğilimindedir. Vurgu, toplum için çözümler geliştirmek için mühendislik fiziği ve bilimlerini kullanma eğilimindedir. Genellikle kullanıcı ihtiyaçlarını anlama, ürün geliştirme, prototip oluşturma ve malzeme seçimi gibi süreçlerde rol oynarlar. Endüstriyel Tasarım Mühendisleri için önemli olan sadece tasarımın estetik olması değil aynı zamanda da fonksiyonel ve üretilebilir olmasıdır.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Taban Puanları

Üniversite sınavına giren öğrencilerin başarı grafiği sürekli değişir. 2022 yılının başarı ölçüsü ile 2021 yılının başarı ölçüsü aynı değildir. Bu yüzden fakülte ve bölümlerin başarı grafiği de buna bağlı olarak sürekli güncellenir. Endüstriyel tasarım mühendisliği bölümü için de aynı durum geçerlidir. Söz konusu bölümün taban puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Gazi Üniversitesinde bulunan endüstriyel tasarım mühendisliği bölümünün taban puanı 2022 için farklı olabileceği gibi, 2023 yılı için de farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Gazi Üniversitesi endüstriyel tasarım mühendisliği taban puanları ile İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi endüstriyel tasarım mühendisliği bölümü puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Tercih Puanları

Gazi Üniversitesi, endüstriyel tasarım mühendisliği tercih puanları, her sene öğrencilerin üniversiteye giriş sınavı başarısı baz alınarak yenilenir. Söz konusu bölümün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 366,729 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 288,797 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 327,955 olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte, Gazi Üniversitesi, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler ayrı bir program da açmıştır. Bu programın, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 304,786 olarak belirlenmiştir. Aynı programın 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 251,242 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 284,485 olarak belirlenmiştir. Örneklerden de görebileceğin üzere endüstriyel tasarım mühendisliği puanları yıllara göre değişebilir. Bu nedenle araştırmanı doğru yapman gerekir.

Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Başarı Sıralaması

Bir üniversite ve bölümün başar sıralamasının yıllar boyunca sabit kalması mümkün değildir. Endüstriyel tasarım mühendisliği başarı sıralaması da hem yıllara göre hem üniversite ve fakültelere göre değişiklik gösterebilir. Yani, Gazi Üniversitesi endüstriyel tasarım mühendisliği sıralama listesi geriye dönük olarak birbirinden farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Gazi Üniversitesi endüstriyel tasarım mühendisliği bölümü sıralama bilgisi ile İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi endüstriyel tasarım mühendisliği bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

Gazi Üniversitesi, endüstriyel tasarım mühendisliği bölümü başarı sıralaması da diğer pek çok bilgide olduğu gibi her sene yeniden güncellenir. Bu bölüme, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 148.947 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 185.530 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 194.869 olarak belirlenmiştir. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından birinden mezun olduysan sadece senin için açılan endüstriyel tasarım mühendisliği programı üzerinden de tercih yapabilirsin. Bu programın, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 279.244 olarak belirlenmiştir. Aynı programın 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 287.730 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 296.236 olarak belirlenmiştir.

Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Tercih

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren tüm öğrenciler için kısa bir dinlenmenin ardından yeni bir süreç başlar. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tüm adayları tercih heyecanı sarar. Bu süreçte hayallerini süsleyen üniversitede okumak için aldığın puanın, üniversite taban puanlarına yakın olması gerektiği gibi, başarı sıralaman da üniversite başarı sıralamalarına yakın olması gerekir. Dolayısıyla, endüstriyel tasarım mühendisliği tercih etmeden önce bu bölümün taban puanları ve başarı sıralaması hakkında ayrıntılı araştırma yapmalısın. Çünkü bu kriterler sana o ölüme yerleşip yerleşemeyeceğin konusunda bir ön fikir verebilir. Söz konusu bölümün farklı üniversitelerde farklı taban puanı ve başarı sıralaması içerdiğini unutmamalısın. Bu durum vakıf üniversiteleri için de geçerlidir. Endüstriyel tasarım mühendisliği bölümünü okumak istiyorsan Gazi Üniversitesi’ni tercih listene ekleyebilirsin. Dört yıllık bir eğitim süresi bulunan bölümün ders içerikleri temel tasarım, mühendisliğe giriş ürün tasarımı, model ve prototip geliştirme, ergonomi, inovasyon ve yaratıcılık, akışkan mekaniği gibi konulardan oluşur.

Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Kontenjan

Endüstriyel tasarım mühendisliği taban puanları gibi meslek yüksekokulu ve fakültelerin kontenjan sayıları sürekli güncellenir. Endüstriyel tasarım mühendisliği kontenjan sayıları da yıllara göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bu rakamlar üniversiteden üniversiteye göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Gazi Üniversitesi endüstriyel tasarım mühendisliği bölümü kontenjan sayıları 2022 için farklı olabileceği için 2023 farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Gazi Üniversitesi endüstriyel tasarım mühendisliği taban puanları ile birlikte bölümü kontenjan sayıları ile İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi endüstriyel tasarım mühendisliği bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir. Ayrıca bir bazı üniversiteler mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler için ayrı kontenjan açar. Bu yüzden okumak istediğin bölümün böyle bir imkan sunup sunmadığını araştırmalısın. Gazi Üniversitesi endüstriyel tasarım mühendisliği bölümü genel kontenjan sayısı 2022, 2021 ve 2020 yıllarında 2’si okul birincisi olmak üzere 56 kişilik kontenjan açmıştır. Ayrıca mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler için de 1’i okul birincisi olmak üzere 15 kişilik kontenjan açmıştır. Gazi Üniversitesi de dahil olmak üzere tüm üniversiteler ile ilgili taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjan sayıları da dahil olmak üzere pek çok veriye tercih motoru üzerinden dilediğin zaman ulaşabilirsin.