Fizik Öğretmenliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Fizik Öğretmenliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Fizik Öğretmenliği

Fizik Öğretmenliği

Fizik Öğretmenliği bölümünün amacı eğitim kurumlarında öğrencilere Fizik dersini en verimli ve etkili şekilde öğreterek, öğrencilerin fizik dersi hakkında bilgili ve donanımlı olmasını sağlamaktır. Fizik Öğretmenliği bölümü mezunlarının eğitim sektörüne ve öğrencilerine fayda ve katkı sağlaması beklenmektedir.

Fizik Öğretmenliği bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde öğrenmeyi ve öğretmeyi seven, fizik dersine ve fizik bilimine karşı ilgili ve öğretme isteği olan, disiplinli, öğrencilerle iletişim kurabilecek ve sorumluluk sahibi olması aranan başlıca özellikler arasındadır.

Fizik Öğretmenliği bölümü, öğrencilere fizik bilimini anlatma ve öğretme konusunda gerekli becerileri kazandırır. Bu sayede mezunlar, öğrencilere fen bilimlerini öğretme ve bilimsel düşünme becerilerini geliştirme konusunda etkili bir şekilde görev yapabilirler. Öğrenciler Fizik Öğretmenliği yüksek lisans programlarına katılım sağlayarak çok yönlü bir kariyer de inşa edebilir.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Fizik Öğretmenliği Taban Puanları

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tüm adaylar için tercih süreci başlar. Üniversite sınavı sonrasında senin ve tüm adaylar için kısa bir sürede istediğin bölümü ve okulu tercih edebilirsin. Tercih sürecinde üniversite ya da bölüm tercihlerini belirlemen gerekir. Bu süreçte eğer fizik öğretmenliği gibi bir bölüm seçmek istersen bu bölüme uygun bir araştırma yapmalısın.  

Fizik öğretmenliği bölümünü tercih etmeyi düşünüyorsan gençlerle iletişim kurmayı öncelikle çok sevmelisin. Öğrencilere fizik dersini en verimli bir şekilde öğretmeyi hedeflemelisin ve bundan keyif almalısın. Öğretmenlik mesleğinde en önemli kişilik kriteri belki de öğrenmeyi ve öğretmeyi seven bir karakter olman gerekiyor. Sabırlı, sakin daha anlayışlı bir karakterin varsa fizik öğretmenliği tam sana göre diyebiliriz. Fizik öğretmeni olmayı hedefliyorsan Fizik öğretmenliğinin tam sana göre olduğunu düşünüyorsan öncelikle araştırmana Fizik öğretmenliği taban puanları öğrenerek işe başlayabilirsin. Fizik öğretmenliği bölümü programının taban puanları geçen sene bölüme gören öğrencilerin sayısal puanıdır. Bölüme en giren öğrencinin sayısal puanı taban puanı olarak belirlenir. Bu süreçte üniversitenin taban puanı önemli bir kriterdir.

Fizik Öğretmenliği Tercih Puanları

Fizik öğretmenliği tercih puanları üniversitelere göre değişkenlik gösterir. Bu nedenle işe öncelikle fizik öğretmenliği programı bulunan üniversiteleri belirlemekle başlayabilirsin. 

Ayrıca bölüm seçimi yaparken farklı kriterlere bakabilirsin. Bu kriterler arasında seçtiğin bölümün iş imkanları, okul ve bölüm avantajları da bulunabilir. Fizik öğretmenliği bölümü mezunları ortaöğretim kurumlarında ve özel lise, özel kolej, kurs ve sınav merkezlerinde fizik öğretmeni olarak görev alır. Sen de fizik öğretmenliği bölümü düşünüyorsan fizik öğretmenliği taban puanları için araştırma yapabilirsin. ÖSYM’nin resmî sitesini inceleyebilirsin. Fizik bölümüyle ilgili daha fazla bilgi için ise fizik öğretmenliği sayfasını ziyaret edebilirsin.

Fizik öğretmenliği bölümünde 4 yıllık eğitim verilir ve üniversitelerin eğitim fakültesi departmanında bölüm bulunur. 

Fizik öğretmenliği kaç puan sorusuna yanıt aramak için öncelikle üniversite seçmen gerekir. Yaşadığın şehirde mi eğitim hayatına devam etmek istiyorsun yoksa köklü üniversitelerde mi eğitim hayatına devam etmek istiyorsun öncelikle buna karar vermelisin. Şehir tercihine karar verdikten sonra o şehirde bulunan üniversitelerin eğitim fakültesini araştırabilirsin.

Fizik öğretmenliği bölümü taban puanları üniversiteye göre değişkenlik gösteriyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi gibi İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunan üniversitelerin fizik öğretmenliği taban puanları ve sıralamaları diğer üniversitelerden farklı olabilir. 

2022 yılı için Orta Doğu Teknik Üniversitesi fizik öğretmenliği 433,88 taban puanı ile öğrenci almıştır. Ancak bu puan Ondokuz Mayıs Üniversitesi fizik öğretmenliği için 309,54 olarak verilmiştir. Aradaki fark da üniversiteyi tercih eden adayların aldıkları puan farklılığını gösterir.

Fizik Öğretmenliği Başarı Sıralaması

Fizik öğretmenliği başarı sıralama listesi üniversiteye göre değişir. Bu nedenle Fizik öğretmenliği taban puanları gibi fizik öğretmenliği başarı sıralaması araştırması için öncelikle eğitim hayatına devam etmek istediğin şehri ve üniversiteyi belirlemen gerekir. Bu araştırma için fizik öğretmenliği bölümü olan üniversiteleri listeleyebilirsin. Fizik öğretmenliği sıralama listesi için en yüksek taban puan ve başarı sıralamasından en düşüğe göre liste yapabilirsin. Bu şekilde tercih listende hangi bölümün daha üstte olması gerektiği hakkında daha kolay bir karar verebilirsin.

Fizik Öğretmenliği Tercih

Fizik öğretmenliği bölümünü tercih etmeye karar verdikten sonra fizik öğretmenliği taban puanlarını araştırdıktan sonra tercih sürecinde geçebilirsin. Fizik öğretmenliği puanları araştırmanı tamamlayıp kendi puanına yakın bir üniversitede bölüm bulabildiysen tercih listene o üniversiteyi ekleyebilirsin. Bu şekilde tercih listeni oluşturursun. Tercih en önemli süreçlerden biri olduğu için, üniversite ve bölüm yanında şehir de seçmen gerekir. Özellikle hemen hemen her üniversitede bulunan bölümleri listene alacaksan şehir önemli bir detaydır. Fizik öğretmenliği eğitim fakültesi altında eğitim verse de her eğitim fakültesinde bulunmaz. 

Fizik Öğretmenliği bölümü ülkemizde sadece 6 üniversite de bulunmaktadır. Bu üniversiteler; Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ/İNGİLİZCE) , Gazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde fizik öğretmenliği programı bulunmaktadır. Öncelikle bu üniversitelerin 2022 yılındaki fizik öğretmenliği bölümü taban puanlarını inceleyebilirsiniz. Bu üniversitelerden taban puanınız ve puanınız yakın ise o üniversiteyi tercih listenize ekleyebilirsiniz. Bu nedenle fizik öğretmenliği taban puanları incelemesi yanında şehir ve üniversite incelemesi de yapmalısın.

Fizik Öğretmenliği Kontenjan

Fizik öğretmenliği kontenjanları da fizik öğretmenliği taban puanları ve sıralama listesi gibi yıllara göre değişir. Bazı üniversiteler diğer üniversitelere daha fazla sayıda fizik öğretmenliği kontenjanı açıklayabilir. Bazı üniversiteler ise kontenjan açmayabilir. Bu nedenle istediğin üniversitenin kontenjan rakamlarını incelemek sana fayda sağlayabilir. Tercih sürecinde listede hangi üniversiteyi yazıp-yazmamak konusunda tereddüt yaşıyorsan Kariyer.net tarafından hazırlanan üniversiteler sayfasını inceleyebilirsin. Tercih noktasında iki üniversite arasında kaldıysan kontenjan rakamları sana yardımcı olacaktır. Fizik öğretmenliği olan üniversiteleri listeleyebilirsin. Daha fazla kontenjanı olan üniversitenin fizik öğretmenliği bölümüne girmen daha kolay olabilir. Fizik öğretmenliği bölümü ülkemizde çok daha az bir üniversitede bulunduğu için işin hem kolay hem de zor olabilir. Senin gibi fizik öğretmenliği tercihini düşünen çok aday olması fizik öğretmenliği taban puanlarının artmasına neden olabilir. Öte yandan kısıtlı sayıda üniversitede bölüm olması şehir tercihi konusunda sana yardımcı olabilir. Bölüm konusunda kararlı değilsen bölümler sayfası üzerinden farklı bölümleri de inceleyebilirsin.