Geomatik Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Geomatik Mühendisliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Geomatik Mühendisliği

Geomatik Mühendisliği

Geomatik Mühendisliği; fotogrametri, jeodezi, ölçme, uzaktan algılama, mekansal bilgi sistemleri, küresel konumlandırma sistemleri, haritacılık ve veritabanı yönetim sistemleri gibi konuları kapsayan çok disiplinli bir bölümdür.

Geomatik mühendisliğinin amacı; yaşanılan coğrafyayı daha iyi tanımak, organize etmek, planlamak, gelişmeleri takip etmek ve yönetmek için modern teknolojinin de sunduğu olanaklarla birlikte, süreçlerin kolaylaştırılmasını sağlayan tekniklerin geliştirilmesi ve uygulanması, buna ek olarak çalışmalar sonucu elde edilen verilerin incelenmesi ile birlikte anlamlandırılmasını sağlamaktır.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Geomatik Mühendisliği Taban Puanları

Bir üniversitenin bu yıl elde etmiş olduğu taban puanı ile geçen yıl elde etmiş olduğu taban puanı birbirinden farklıdır. Diğer bir deyişle, 2022 yılının başarı ölçüsü ile 2021 yılının başarı ölçüsü aynı değildir. Bu yüzden fakülte ve bölümlerin başarı grafiği de buna bağlı sebeplerden dolayı sürekli güncellenir. Bu durum geomatik mühendisliği bölümü için de geçerlidir. Söz konusu bölümün taban puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakülteler bazında da değişiklik gösterebilir. Örneğin; İstanbul Teknik Üniversitesi’nde bulunan geomatik mühendisliği bölümünün taban puanları son üç yıl için birbirinden farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, İstanbul Teknik Üniversitesi geomatik mühendisliği taban puanları ile Hacettepe Üniversitesi geomatik mühendisliği puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

Geomatik Mühendisliği Tercih Puanları

İstanbul Teknik Üniversitesi geomatik mühendisliği tercih puanları, her sene öğrencilerin merkezi yerleştirme sınavı başarısı baz alınarak yenilenir. Söz konusu bölüm her sene eğitim dili Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki farklı program ve taban puanı ile alım yapmaktadır. Eğitim dili İngilizce olan geomatik mühendisliği bölümünün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 408,884 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 341,451 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 416,435 olarak belirlenmiştir. Ancak eğitim dili Türkçe olan geomatik mühendisliği bölümünün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 390,055 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 316,012 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 401,07 olarak belirlenmiştir. Sen de YKS puanına göre İngilizce ya da Türkçe geomatik mühendisliği taban puanları araştırmanı yapabilirsin.

Geomatik Mühendisliği Başarı Sıralaması

Üniversitelerin geomatik mühendisliği taban puanları gibi başarı sıralaması da her sene yeniden belirlenir. Dolayısıyla dört yıllık geomatik mühendisliği başarı sıralaması da hem yıllara göre hem üniversite ve fakültelere göre değişiklik gösterebilir. Örneğin; İstanbul Teknik Üniversitesi geomatik mühendisliği taban puanları gibi sıralaması da geriye dönük olarak birbirinden farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, İstanbul Teknik Üniversitesi geomatik mühendisliği bölümü sıralama bilgisi ile Hacettepe Üniversitesi geomatik mühendisliği bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

İstanbul Teknik Üniversitesi, geomatik mühendisliği sıralama listesi de diğer pek çok bilgide olduğu gibi her sene yeniden güncellenir. Bu bölüme her sene eğitim dili Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki farklı program ve başarı sıralaması ile yerleşim yapılır. Eğitim dili İngilizce olan geomatik mühendisliği bölümünün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 96.370 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 102.107 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 84.109 olarak belirlenmiştir. Ancak eğitim dili Türkçe olan geomatik mühendisliği bölümünün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 117.678 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 136.530 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 98.627 olarak belirlenmiştir. Sen de başarı sıralamana göre üniversitenin İngilizce ya da Türkçe programları arasından tercih yapabilirsin.

Geomatik Mühendisliği Tercih

Bu yıl için tercih yapmaya karar verdiysen, sınav sonuçları açıklandıktan sonra, seni zorlu bir sürecin beklediğini unutmamalısın. Çünkü gelecek planlamanda önemli bir aşamayı geride bırakmak üzeresin. Yüzlerce üniversite ve bölüm arasından doğru tercihi yapıp okumak istediğin bölüme karar vermek için pek fazla bir zamanın olmayacak. Bu yüzden geomatik mühendisliği tercih listende bulunuyor ise geomatik mühendisliği taban puanlarını detaylı şekilde araştırman ve başarı sıralaması bilgilerini edinmelisin. Söz konusu bölümden mezun olan öğrenciler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı gibi kurumlarda çalışabilirler. Eğer sen de bu tarz bir kamu kurum ve kuruluşunda geomatik mühendisi olarak çalışmak istersen geomatik mühendisliği taban puanları ve başarı sıralaması araştırmasına başlayabilirsin.

Geomatik Mühendisliği Kontenjan

Kontenjan sayısı üniversiteden üniversiteye bölümden bölüme göre değişir. Geomatik mühendisliği kontenjan sayıları da yıllara göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bu rakamlar üniversiteden üniversiteye göre de değişiklik gösterebilir. Yani, İstanbul Teknik Üniversitesi geomatik mühendisliği bölümü kontenjan sayıları son üç sene için birbirinden farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, İstanbul Teknik Üniversitesi geomatik mühendisliği bölümü kontenjan sayıları ile Hacettepe Üniversitesi geomatik mühendisliği bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir. Tüm üniversiteler ile ilgili taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjan sayıları da dahil olmak üzere pek çok veriye üniversiteler sayfasından erişebilirsin. İstanbul Teknik Üniversitesinin eğitim dili İngilizce olan geomatik mühendisliği bölümü, son üç yıl içinde 60 kişilik genel kontenjan, 2 kişilik okul birincisi kontenjanı açmıştır. Aynı üniversitenin eğitim dili Türkçe olan geomatik mühendisliği bölümü, son üç yıl içinde 70 kişilik genel kontenjan, 2 kişilik okul birincisi kontenjanı açmıştır. Sen de taban puanı ve başarı sıralaması bilgilerini kontrol ederek söz konusu programlardan birini tercih edebilirsin. Ancak stratejik olarak kontenjan sayısı daha yüksek olan programı tercih etmen, istediğin bölüme yerleşme ihtimalini artıracaktır.