İletişim Bilimleri Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin İletişim Bilimleri bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
İletişim Bilimleri

Üniversiteler

Bölümler

Puan Türü

Kontenjan

Taban Puan

Başarı Sırası

1Çukurova Üniversitesiİletişim BilimleriSÖZ60322,6742215,664
2Doğuş Üniversitesiİletişim Bilimleri (%50 İndirimli)SÖZ34150,575371,546,436
3Doğuş Üniversitesiİletişim Bilimleri (Burslu)SÖZ5362,550577,126
4Hacettepe Üniversitesiİletişim BilimleriSÖZ70394,1032526,859
5Hacettepe Üniversitesiİletişim Bilimleri (KKTC Uyruklu)SÖZ1310,71648280,042

İletişim Bilimleri

İletişim Bilimleri; toplumu oluşturan en küçük birim olan kişiden başlayıp sonrasında grup, örgüt ve kurumların davranış biçimlerini, kendi aralarında ve haricinde bulunan kitlelerle iletişim amaçlı kullanmış oldukları iletişim metot ve süreçlerini inceleyen akademik bir disiplindir.

İletişim Bilimleri bölümü, adından da anlaşılacağı üzere tüm gözlem ve çalışmalarında bilimsel yöntemlere başvururlar. Bu sayede kitleler arası iletişim biçimlerini, stratejilerini ve süreçlerini inceleyerek anlamlı sonuçlar verebilir. 

Bölümün öğrencilerinden beklediği nitelikler arasında dışa dönüklük, araştırmaya meraklı olma ve iletişim becerilerinin gelişmiş olması öne çıkar. Bu özellikler, bölüm derslerinde daha başarılı olmalarına katkı sağlar. Ayrıca mezunların iş hayatında daha girişken olmalan, İletişim Bilimleri alanında kariyer yapma şansını artırabilir.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

İletişim Bilimleri Taban Puanları

Tercih sürecinin temel anahtarlarından birini oluşturan taban puan analizleri sınava giren adaylar tarafından güncel veriler kullanılarak yapılmalıdır. Bölümdeki en düşük puanı gösterdiği için titizlikle incelenmesi ve üzerinde durulması gereken bir unsur olan taban puan, tercihlerin gerçekleştiği zaman diliminde adayların en çok araştırdığı konuların başında gelir. Sen de iletişim bilimleri bölümü için yapacağın bu araştırmaların geleceğin adına ne kadar önemli olduğunun farkına varmalısın. Ayrıca iletişim bilimleri bölümü taban puanları araştırması esnasında geçmiş senenin ilan edilmiş verilerini de hesaba katarak ilerlemek bir sürü tehlikeli virajı bulunan bu yolda daha rahat gitmeni sağlayabilir. Bu nedenle iletişim bilimleri puanları listesini görmezden gelmek büyük bir hataya sebep olabileceği için bu unsurun yapacağın analizlerinde vücut bulması gerekir.

İletişim Bilimleri Tercih Puanları

Genel durumunuzu puan denilen nicel veriler vasıtasıyla açıklamayı amaçlayan taban puanlar şehir ve bölge dahil olmak üzere her açıdan üniversiteleri karşılaştırma fırsatı verir. Bunu kullanarak üniversitelerin eksi ve artı yönlerini görebilir, uygun bulmadığın fakülteleri eleyerek geriye kalan seçenekler üzerine yoğunlaşabilirsin. Bu özellik sana araştırma sahanı daraltarak etkin karar verme mekanizmasından yararlanmanı sağlayabilir. Ayrıca kaynaklar arasında en güvenilir olanı ve en çok bilgi içereni arıyorsan Kariyer.net sitesi tam sana göredir. İletişim bilimleri tercih puanları başta olmak üzere profesyonel eller tarafından yoğrulmuş birçok hazır bilgiye anında üniversite taban puanları sayfasından erişebilirsin. 

İletişim Bilimleri Başarı Sıralaması

Tercih maratonunda iletişim bilimleri taban puanları ile beraber kamuoyuna paylaşılan başarı sıralaması genel sıralama bilgisini öğrencilerin hizmetine sunarak onların bilgilenmesi yolunda önemli bir konuma sahip bir parametredir. Taban puanlarının birbirine yakın durduğu bazı üniversite ve bölümlerde daha çok kıymete binen bu unsur genelde inceleme aşamasında taban puanlarının bir iki adım gerisinde kalır. Halbuki, bu iki unsur karşılaştırıldığında sıralamanın daha önemli olduğu kanısına varılabilir. Bunun sebebi ise, taban puanlarının adaylara veremediği gitmek istedikleri fakülte bölümleriyle ilgili bilgi ve mesajların sıralama öğesi tarafından kolayca takdim edilebiliyor olmasıdır. İletişim bilimleri başarı sıralaması yukarıda zikredilen sebeplerden ötürü araştırmaların tam kalbinde yer alması gereken bir parametre olmalıdır. İletişim bilimleri sıralama listesini bilmeden bir tercih listesi oluşturmak okyanusun ortasında balık tutmaya benzer. 

İletişim Bilimleri Tercih

Üniversite sonuçlarının açıklanmasından bir önceki aşama olan ve her şeyin belirlendiği bir zaman dilimini ifade eden tercih süreci ÖSYM sitesinin sınava giren adaylara verdiği bir liste yoluyla gerçekleşir. Bu listeye hedeflediğin ve puanına uygun fakülteleri belirli bir sıra dahilinde yazarsın. Bu listeyi tamamen dolduracağın gibi sadece 2 ya da 3 tane fakülte yazarak da tamamlayabilirsin. Dikkatli olarak ilerlemek tercih periyodunda takınman gereken davranışların başında gelmelidir. Zira panik sebebiyle atacağın yanlış adımlar senin hedeflediğin konumdan uzaklaşmana sebep olabilir. Bu süreci atlatmakta zorluk çekeceğini düşünüyorsan rehber öğretmen yardımıyla da tercih sürecini yönetebilirsin. Bu süreci minimum hatayla geçmenin yolu iletişim bilimleri taban puanları araştırmanı doğru yapmaktan geçer. Bu Ankara’nın saygın kurumlarından biri olan Hacettepe Üniversitesi iletişim bilimleri bölümü vasıtasıyla açıklanabilir. Sınavdan aldığın 300 puan ve 90.000 sıralama ile bu fakültenin kapılarını açamayabilirsin. Çünkü bu fakültenin son 5 yılda kayda geçmiş en düşük taban puanı 336,13615 ile 2021 yılına aittir. Bu şartlar dahilinde bu fakülteyi kazanmak hayal olmaktan öteye geçemez. Ayrıca sıralamalar açısından da irdelendiğinde bu kurum için en azından ilk 40.000’e girmen gerektiğini bilmelisin. Bu üniversiteyi yazmak yerine Adana'da bulunan Çukurova Üniversitesini listeye ekleyebilirsin. Zira bu vilayetin fakültesinde açıklanan resmi oranlar hem puanına hem de sıralamana uygun konumda olduğu söylenebilir. İletişim bilimleri tercih listeni bu bilgilerle gerçekleştirmen elde ettiğin sonuçlarla bu süreçten mutlu ayrılmanı sağlayabilir.

İletişim Bilimleri Kontenjan

Fakülte tercihi sırasında bazen son anda bazen de bakılmasına lüzum bile görülmeyen kontenjan sayıları birçok kişi tarafından fark edilmese de taban puan ve başarı sıralaması gibi unsurların yanında her sene açıklanır. Seneden seneye sayılarda değişiklik görülebileceği gibi bazen hiçbir değişim belirtisine de rastlanmayabilir. Bu tamamen üniversitenin vereceği karara bağlıdır. Eğer kontenjan sayısının fazla olacağını düşünüyorsan tercihlerinde taban puan ve sıralama unsurlarını esas alabilirsin. Fakat alım sayısına gereğinden çok limit koyan bölümleri incelerken mutlaka kontenjan sayısını gözeterek seçimlerini gerçekleştirmelisin. Bunun en tipik örneğini Doğuş Üniversitesinde burslu olan 4 yıllık iletişim bilimleri lisansı oluşturur. Bu fakülte 2019 yılında 4 kişi, 2020’de 8 kişi, 2020 ve 2021 yılları için kabul ettiği kişi sayısı ise 5’tir. Bulgulardan elde edilen sonuç ise bu üniversitenin sözü edilen bölümü kazanmanın zor olduğu gerçeğidir. İletişim bilimleri kontenjan listesine bakarak karar vermek büyük önem arz eder. Sen de seçimlerinde bu inceliklere dikkat ederek bir plan oluşturmalı ve bu plan dahilinde hedeflerine ulaşmalısın. Bilgiyi doğru adreslerden bulmak internet çağında en önemli güç unsurlarından biridir. Tercih döneminde kullanacağın bilgileri güvenilir kaynaklar aracılığıyla bulmak istiyor ama her siteye güvenemem diyorsan tercih motoru senin bu endişeni giderebilecek bir potansiyele sahiptir. Yararlı bilgilerin adresi olan bu site senin karar alma sürecinde en sadık yardımcılarından biri haline gelebilir. Ayrıca iletişim bilimleri bölümü taban puanları merkezinde bu bölümle alakalı işine yarayabilecek belge ve karşılaştırmalı analizleri burada kolayca bulabilirsin.