Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı, gazetelerin dışındaki diğer mekanlar aracılığıyla gelişmelerin halka aktarılmasını konu edinen profesyonellerin yetişmesini amaçlayan akademik bir disiplindir.

Daha çok yayın gazeteciliği olarak bilinen televizyon programcılığı, gazetelerde yayınlanmak yerine elektronik ortamda veya radyo ile halka sunulan bir haber türüdür. Yayın gazeteciliğinde medya televizyon, radyo ve interneti içerir. Yayın gazeteciliği, basılı medya da dahil olmak üzere eski gazetecilik türlerinden daha çabuk yayılabilmeye yöneliktir ve daha erişilebilir olması amaçlanmaktadır. Radyo ve televizyon yayınları, geleneksel basılı medyadan çok daha az resmi dilde çok çeşitli insanlara haber vermek için tasarlanmıştır. İnternet üzerinden yayınlanan haberler olaylardaki insanları olur olmaz güncelleyebilir. Bu makaleler, sosyal medya ve daha fazlası aracılığıyla gerçekleşebilir.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Taban Puanları

Üniversite sınavına giren öğrencilerin başarı grafiği sürekli değişir. 2022 yılının başarı ölçüsü ile 2021 yılının başarı ölçüsü aynı değildir. Bu yüzden fakülte ve bölümlerin başarı grafiği de buna bağlı olarak sürekli güncellenir. Televizyon haberciliği ve programcılığı bölümü için de aynı durum geçerlidir. Söz konusu bölümün taban puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde bulunan televizyon haberciliği ve programcılığı bölümünün taban puanı 2022 için farklı olabileceği gibi, 2023 yılı için de farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi televizyon haberciliği ve programcılığı taban puanları ile İstanbul Aydın Üniversitesi televizyon haberciliği ve programcılığı puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Tercih Puanları

İstanbul Bilgi Üniversitesi televizyon haberciliği ve programcılığı taban puanları, her sene öğrencilerin üniversiteye giriş sınavı başarısı baz alınarak yenilenir. Söz konusu bölümün %100 burslu programının, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 434,595 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 387,577 olarak, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 415,706 olarak belirlenmiştir. Yani İstanbul Bilgi Üniversitesi, televizyon haberciliği ve programcılığı bölümüne, her sene birbirinden farklı taban puanları ile alım yapılır. Öte yandan, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin televizyon haberciliği ve programcılığı tercih puanları çok daha farklıdır. Söz konusu bölümün %100 burslu programının, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 361,971 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 310,798 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 337,420 olarak belirlenmiştir.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Başarı Sıralaması

Üniversite ve bölümlerin başarı sıralaması bazı seneler yükselir, bazı seneler düşer. Televizyon haberciliği ve programcılığı televizyon haberciliği ve programcılığı başarı sıralaması da hem yıllara göre hem üniversite ve fakültelere göre değişiklik gösterebilir. Yani, İstanbul Bilgi Üniversitesi televizyon haberciliği ve televizyon haberciliği ve programcılığı sıralama listesi geriye dönük olarak birbirinden farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi televizyon haberciliği ve programcılığı bölümü sıralama bilgisi ile İstanbul Aydın Üniversitesi televizyon haberciliği ve programcılığı bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, televizyon haberciliği ve programcılığı bölümü başarı sıralaması da diğer pek çok bilgide olduğu gibi her sene yeniden güncellenir. Bu bölümün %100 burslu programına, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 5.147 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 5.792 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 6.486 olarak belirlenmiştir. Öte yandan, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin televizyon haberciliği ve programcılığı bölümü başarı sıralaması çok daha farklıdır. Söz konusu bölümün %100 burslu programının, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 79.564 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 85.472 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 90.442 olarak belirlenmiştir.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Tercih

Tercih dönemi üniversite okumak isteyen öğrenciler için zaman zaman stresli olabilir. Bu durumu sorunsuz bir şekilde atlatabilmek için öncesinde televizyon haberciliği ve programcılığı taban puanları araştırması yapman gerekir. Okumak istediğin üniversite ve ilgi duyduğun bölümler ile ilgili ön bir araştırma sürecinden geçmen tercihlerini daha isabetli şekilde yapmana olanak sağlar. Televizyon haberciliği ve programcılığı tercih listende yer alıyor ise Beykent Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi veya İstanbul Aydın Üniversitesi gibi bir vakıf üniversitesini seçebilirsin. Ayrıca gerekli şartları karşıladığın takdirde, bazı üniversitelerin KKTC uyruklu öğrenciler için açtığı özel programlardan da yararlanabilirsin.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Kontenjan

Her üniversite kendi kontenjan rakamını belirleme hakkına sahiptir. Televizyon haberciliği ve programcılığı kontenjan sayıları da yıllara göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bu rakamlar üniversiteden üniversiteye göre de değişiklik gösterebilir. Yani, İstanbul Bilgi Üniversitesi televizyon haberciliği ve programcılığı bölümü kontenjan sayıları 2022 için farklı olabileceği için 2023 farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi televizyon haberciliği ve programcılığı bölümü kontenjan sayıları ile İstanbul Aydın Üniversitesi televizyon haberciliği ve programcılığı bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir. Öte yandan okumak istediğin bölümün ikinci öğretim programı olup olmadığını da inceleyebilirsin. Çünkü ikinci öğretim programı olan bölümler, örgün eğitimden ayrı olarak ikinci öğretim kontenjan sayısı belirler. İstanbul Bilgi Üniversitesi televizyon haberciliği ve programcılığı bölümünün %100 burslu programının genel kontenjan sayısı 2022 yılında 5 kişi, 2021 ve 2020 yıllarında 7 kişi olacak şekilde belirlenmiştir. İstanbul Aydın Üniversitesi televizyon haberciliği ve programcılığı bölümünün %100 burslu programının genel kontenjan sayısı ise 2022 yılında 5 kişi, 2021 yılında 4 kişi, 2020 yılında 9 kişi olacak şekilde belirlenmiştir. Her iki üniversitenin de %50 burslu programının taban puanları, başarısı sıralaması ve kontenjan sayıları daha farklıdır. Televizyon haberciliği bölümü taban puanları ilgili merak ettiğin bilgilere tercih motoru üzerinden kolayca ulaşabilirsin. Bu şekilde tercihlerinde hata oranını düşürebilirsin.