Yapı Denetimi Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Yapı Denetimi bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Yapı Denetimi

Yapı Denetimi

Yapı Denetimi bölümü nedir sorusu bu alanda eğitim almak isteyen kişiler tarafından oldukça merak edilir. Yapı Denetimi bölümü, projeleri alanında uzman kişiler tarafından hazırlanmış olan yapıların, kanuni yönden uyguluğunun denetlemesini sağlayan personellerin yetiştirilmesini amaçlayan bir bölümdür. Yapı denetimi elemanları mühendis veya mimarların sevk ve idaresi altında çalışır. Eğitim süresi iki yıldır. 2 yıllık Yapı Denetimi bölümü taban puanları üniversitelerin verdiği eğitim ve kabul ettiği öğrenci sayısına göre değişkenlik gösterir. Belirli sayıda üniversitenin meslek yüksekokulu bünyesinde bu bölüm vardı.r Bu nedenle her yıl az sayıda mezun verir. Yapı Denetimi yatay geçiş yapılabilen bölümler arasında bulunur. Yeni mezun yapı denetim öğrencileri rahatlıkla sektörde iş bulabilir. Mezunlar daha çok özel sektörde çalışabilirler. Üniversite eğitimi esnasında hem temel dersler hem de mesleğe yönelik teorik dersler verilir. Bölümde staj zorunluluğu da bulunur. Staj süresi yaklaşık olarak 40 iş günüdür. Yapı denetimi staj zorunluluğu adayların mesleğe hazırlanması açısından oldukça önemlidir. Adaylar üniversitelerde aldıkları temel bilgileri yapı denetimi staj yerleri sayesinde uygulamaya dökebilirler.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Yapı Denetimi Bölümü Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2023 Sınavı

Üniversite eğitimine hak kazanmak istiyorsan ilk etapta haziran ayında gerçekleştirilen YKS sınavına girmelisin. Sınavdan çıkan sonuç vasıtasıyla bir tercih sürecinden geçer ve uygun bulunması halinde üniversiteye giriş hakkı kazanırsın. Tercih sürecinden alnın ak bir şekilde çıkmak istiyorsan bazı terimlerin çözümlemesini gerçekleştirmen gerekir. Bunlardan ilki ve belki de en önemlilerden birini oluşturan taban puanları bölüme en son sıradan giren adayın puanını gösterir. Tercih sürecinde işini kolaylaştıracak birçok ipucu içerdiği için taban puanları olmadan seçim işlemine geçmemelisin. Aksi takdirde sonu hüsranla biten sonuçlarla yüzleşebilirsin. Yapı denetimi bölümü taban puanları da bu süreçte önemli bir kavram olup tetkiklerinde var olması gereken önemli bir parametredir. Yapı denetim bölümü ile ilgili daha fazla bilgi içerikli dokümanlara ulaşmak istiyorsan Kariyer.net'in oluşturduğu yapı denetimi sayfasına göz atabilirsin. Buradan bölümün genel özellikleri, iş imkanları, dersleri, eğitim süresi gibi birçok hazır bilgiye doğrudan erişim sağlayabilirsin.

Yapı Denetimi Bölümü Tercih Puanları

Yapı denetimi bölümü tercih puanları tercih sürecinde kullanman gereken temel unsurların başında gelir. Başarılı bir tercih listesini taban puan merkezinde yapacağın detaylı bir araştırma vasıtasıyla gerçekleştirebilirsin. Bu nedenle taban puanlarının geleceğin üzerindeki yaratacağı büyük rolünü görmezden gelmemelisin. Ayrıca taban puanları nicel verilerden oluştuğu için sana fakülteleri karşılaştırma imkânı verir. Bu karşılaştırmalarla sana münasip olarak düşündüğün eğitim kurumlarını sağ tarafa, uygun olarak görmediklerini sol tarafa yazarak onları iki parçaya bölebilirsin. Bu taktiği yapı denetimi bölümü puanları için de kullanırsan onları daha kolay bir şekilde anlamlandırabilirsin. Ayrıca sana uygun eğitim kurumları üzerine yoğunlaşabilir, onları daha yakından inceleme fırsatı elde edebilirsin.

Yapı Denetimi Bölümü Başarı Sıralaması

Eğitim kurumlarının genel sıralama bilgilerini nicel verileri kullanarak adaylara anlatan başarı sıralamaları taban puanlarla birlikte en çok dikkat etmen gereken unsurlar arasında yer alır. Üniversiteler tarafından her sene belirli aralıklarla duyurusu yapılan bu unsuru titizlikle incelemelisin. Geleceğine yönelik adımlarında hataya yer vermek istemiyorsan sıralamaları sadece bu seneyle sınırlı kalmayıp geçmiş senelerin verileriyle entegre etmen gerekir. Çünkü taban puanlarıyla birlikte sıralamalarda da bazı oynamalar görülebilir. Yapı denetimi bölümü başarı sıralaması için de bu değişiklikler analizlerinde önemli bir yer arz etmelidir. Zira yapı denetimi bölümü sıralama unsuru taban puanlarından daha az önem verirsen hata yapma payını yükseltebilirsin.

Yapı Denetimi Bölümü Tercih

Geleceğin belirlenmesinde kilit role sahip tercih dönemi ÖSYM tarafından temin edilen bir listeye maksimum 24 tane olmak üzere istediğin fakülteleri yazdığın zaman dilimini ifade eder. 1 hafta olarak gerçekleşen bu süreçte sana uygun olan hedefleri belirli sıraya göre yazmaya çalışırsın. Bu listeleme işi normal gibi görünse de sıralama, taban puanı ve kontenjan gibi birçok faktör devreye girince karmaşık bir yapıya dönüşebilir. Bu süreci başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsan sakin olmalı ve her bileşeni büyük bir titizlikle incelemelisin. Tercih sonucunu etkileyebilecek herhangi bir parametreyi atlaman halinde geleceğin adına yanlış kararlar alma riskiyle karşı karşıya kalabilirsin. Eskişehir Teknik Üniversitesinde 2 yıllık eğitim hizmeti bulunan yapı denetimi bölümü bu durumu açıklayabilecek düzeye sahiptir. Bu eğitim kurumunun taban puanları genellikle 220 ile 230 puanları arasında dağılım gösterir. YKS sınavından 220 civarında bir puan alsan bile bu üniversiteyi kazanmak gibi şansın olmayabilir. Çünkü sınavdan elde ettiğin puanının sadece taban puan ile uyumlu olması bir üniversiteyi girmeyi garantileyemeyebilir. Sıralama unsurunun da ilan edilen resim verilerle bir uyum olması durumunda fakülteye girmeye hak kazanabilirsin. Aksi takdirde, işin şansa kalabilir. Tercih sürecinde riske girmek istemiyorsan puan ve sıralamanın daha altında olan bölümlere odaklanman senin yararına olabilir. Bu koşullar altında Fırat Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi senin için uygun seçenekler olabilir. Yapı denetimi bölümü tercih rotanı bahsedilen üniversitelere çevirirsen açıkta kalma gibi olasılıkları büyük oranda azaltabilirsin. Tercih listende puanın ve sıralamandan daha büyük konumda olan fakülteleri yazarsan diğer alternatifleri kazanma şansında elinden kayıp gidebilir. Ancak sana uygun optimum seçenekler vasıtasıyla bu süreçten başarılı bir şekilde ayrılabilirsin. 

Yapı Denetimi Bölümü Kontenjan

Bölümün kapasitesini sayı adedi olarak adaylara bilgisini veren kontenjan rakamları taban puanları ve sıralama unsurlarıyla beraber üniversiteler tarafından kamuoyuyla paylaşılır. Her üniversitenin kendine has bir kontenjan sayısı vardır. Bu tamamıyla üniversitenin inisiyatifine bağlı bir durumdur. Bazı üniversiteler seneden seneye almak istediği kişi sayısında değişikliğe de gidebilir. Değişikliklerin büyük olması yapacağın tercihler üzerinde bir etki bırakabilir. Eğer bir üniversite kabul ettiği kişi sayısında sürekli olarak azalmaya gidiyorsa sen de kontenjanı daha fazla olan bölüme öncelik verebilirsin. Puan ve sıralaman iyi ise yapı denetimi bölümü kontenjan sayısı fazla olan Eskişehir Teknik Üniversitesini veya Akdeniz Üniversitesini tercih listende baş sıralara yazabilirsin. Bunun dışında kontenjan konusunda büyük limitler koyan fakültelere karşı çekingen bir tutum sergilemelisin. Çünkü bu bölümlerdeki rekabet olgusu had safhada olabilir. Bu durum taban puan ve sıralama ikilisinin sürekli yukarıda gezinmesi anlamını taşıyabilir. Yapı denetimi bölümü için daha fazla karşılaştırma yapmak istiyorsan ve bunun için güvenilir bir kaynak arıyorsan Kariyer.net'e göz atabilirsin. Bu sitede var olan tercih motoru sayfasını kullanarak sana uygun seçeneklerin anında tespitini gerçekleştirebilirsin.